Oglinzile sunt un accesoriu esential in amenajarea casei. Acestea au rol decorativ, dar si un rol practic important, deoarece pot schimba cu usurinta aspectul unei incaperi. Pot sa ilumineze un spatiu intunecat sau pot sa mareasca vizual o camera adaugand profunzime.

 

Oglinda dreptunghiulara

 

Cum alegi oglinda potrivita pentru casa ta

Daca iti doresti sa decorezi o camera mai mica, alege o oglinda mare sau un set de oglinzi care vor da impresia unui spatiu de dimensiuni mai mari. De asemenea, iti recomandam modele de oglinzi cu rame cat mai simple, care sa nu incarce decorul.
Oglinzile mici de forme patrate pot oferi impresia unor ferestre false, asadar sunt potrivite pentru camerele de dimensiuni mici. Astfel se poate crea si ideea de spatiu marit.
De exemplu, o oglinda de dimensiuni mari asezata intre doua geamuri poate crea iluzia unei alte ferestre si va evidentia lumina naturala. Referitor la pozitionare este important de stiut ca oglinzile trebuie sa fie asezate mereu la nivelul ochilor. Daca sunt asezate prea sus nu isi vor indeplini scopul utilitar, iar oglinzile asezate prea jos nu vor capta suficienta lumina.

 

Oglinda ovala Vanity Bronze/Polished Brass

Oglinda rotunda Vanity

 

In dormitor cel mai bine se potriveste o oglinda inalta, cu un design deosebit care va pune in valoare restul camerei. Pentru un plus de luminozitate este bine sa fie pozitionata fata in fata cu o fereastra. Astfel se poate crea si ideea unei camere mai spatioase si mai aerisite.

 

Oglinda dormitor

 

De asemenea, este bine de stiut ca oglinzile pe orizontala pun accentul pe latime, in timp ce oglinzile verticale subliniaza inaltimea si o oglinda patrata sau una dreptunghiulara se potriveste unui decor cu design clasic.

 

Oglinda Brienne

 

Oglinda din living trebuie sa isi indeplineasca scopul functional, dar totodata trebuie sa se evidentieze printr-un design deosebit. In functie de zona in care va fi amplasata, daca nu este deja foarte incarcata cu piese de mobilier voluminoase, un model de oglinda de dimensiuni mai reduse ar fi alegerea ideala.

 

Oglinda Emerald

 

Alege o oglinda ovala sau dreptunghiulara care poate fi amplasata la intrarea in sufragerie, in zona de dining, langa o comoda sau deasupra unei canapele. O oglinda asezata in spatele unei comode poate crea un efect surprinzator, amplificand ideea de spatiu marit.

 

Oglinda ovala living room

 

Pentru un decor de efect alege un set de oglinzi geometrice cu margini rotunjite sau o oglinda de perete cu aspect modern. Un alt truc cu efect estetic consta in crearea unui perete din oglinzi. Poti face acest lucru prin utilizarea mai multor oglinzi de dimensiuni mici sau poti alege o singura oglinda mare pentru maximizarea spatiului din locuinta.

 

Oglinda Cellino blue

Oglinda Cheyenne

 

Oglinzi cu rame decorative pentru un aspect unic

Daca iti place stilul minimalist si iti doresti sa creezi impresia unui aspect unic cu ajutorul accesoriilor, iti recomandam sa decorezi un perete simplu cu oglinzi cu rame decorative. Acestea pot avea dimensiuni variate, dar scopul lor este sa infrumuseteze peretii casei printr-un aspect de efect.

 

Oglinda Eldora 78 cm