Ce poate fi mai luxos decat un dressing spatios si perfect organizat? Un dressing  perfect functional, coordonat cromatic si estetic cu intregul ansamblu de locuit constituie unul dintre aspectele rafinate ale vietii.

 

Dressing deschis Rovere Mobili

Fie ca vorbim de o camera special dedicata dressing-ului sau de un colt dintr-o incapere (de obicei, din  dormitor) alegerea unei solutii personalizate iti permite sa utilizezi potentialul ascuns al oricarui spatiu, ducand arta organizarii la un nivel cu totul nou.

Acasa, insa, acesta zona de dressing a fost intotdeauna cel mai greu de customizat si accesorizat. Dar o echipa profesionista poate veni in intampinarea nevoilor si cerintelor tale cu solutii modulare si configurabile ce se adapteaza perfect fiecarui context.

Dressing-uri deschise

Dressing la comanda

Dressing-ul a castigat teren in ultimii ani in fata sifonierelor si a dulapurilor clasice, devenind un spatiu preferat atat pentru femei cat si pentru barbati.

Daca spatiul nu este o problema, solutia cea mai buna pentru organizarea garderobei este alocarea unei camere din locuinta pentru a crea un dressing incapator. In functie de structura locuintei si de dimensiunile camerei alese, dressing-ul poate sa aiba forma de L sau U. Important este ca poti optimiza fiecare centimetru patrat din dressing-ul tau tip walk-in, mobiland fiecare perete de la podea pana la tavan.

Un design eficient prevede spatii bine delimitate, special concepute pentru fiecare piesa vestimentara, accesoriu sau obiect de ingrijire si infrumusetare.  Se pot alterna zone dedicate suspendarii hainelor, dar si sertare si spatii deschise sau inchise, de marimi diferite, pentru depozitarea obiectelor mici. Barele rabatabile  pentru haine, ce faciliteaza accesul, suportul pentru cravate, curele si esarfe sunt cateva elemente ce iti asigura o mai buna organizare atunci cand apelezi la un sistem modular.

Compartimentare dressing Dressing personalizat Dressing bej Dressing la comanda

Accesorizarea poate transforma camera ta de dressing intr-o combinatie perfecta dintre stil si functionalitate. Astfel, detalii precum taburet, banca tapitata sau chiar canapea, covor, oglinda, dar si iluminare corespunzatoare vor face din dressing-ul tau inceputul perfect al fiecarei zile.

Dulapul de tip dressing

Dressing minimalist

Dressing dormitor

Exista solutii personalizate si pentru spatiul mai putin generos. In acest caz iti recomandam sa te orientezi spre un dulap de tip dressing cu usi, fie batante, fie glisante. Si aici conceptul cheie este modular. Dressing-ul poate fi simultan dulap, zona de birou, biblioteca deschisa sau suport TV. Poti opta pentru usi dintre cele mai diverse: usi mate, lucioase sau vopsite, din sticla vopsita sau oglinda, cu manere aparente sau integrate in variate moduri. Dar toate au inchidere soft, amortizoare si banda antipraf in varianta standard, iar manerele pot fi alese dintr-o gama foarte larga. Personalizarea cromatica se poate realiza si in interiorul dressing-ului, chiar cu un material ce imita textilul.

Etape in personalizarea dressing-ului

Dressing la comanda Dressing usi batante

Acum, ca am trecut in revista functionalitatile fiecarui tip de dressing, iata ce trebuie sa stii inainte de a realiza o comanda. In primul rand, asigura-te ca ai dimensiunile exacte ale camerei sau spatiului pe care vrei sa il amenajezi. Apoi, inainte de a schita planul cu un consultant specializat, gandeste-te la tipul de articole de imbracaminte pe care le detii. De exemplu, daca garderoba ta este compusa din foarte multe rochii, sacouri, camasi, fuste si pantaloni office, este recomandat sa ai mai mult loc pentru umerase. In caz contrar, rafturile sau politele numeroase iti vor fi mai utile.

Proiectarea unui dressing personalizat va imbunatati dramatic organizarea si frumusetea oricarei case. Un dressing personalizat la comanda este practic o punere in scena a personalitatii si a stilului tau de viata.