Un mic context despre culoarea anului de la Pantone

Institutul Pantone selecteaza culoarea anului chiar la inceputul primelor zile din an. De exemplu, pentru nuanta din 2024, au inceput sa faca cercetarile la inceputul anului 2023. In ceea ce priveste modul in care selecteaza culoarea, Pantone adopta o abordare foarte cuprinzatoare a procesului, luand in calcul si tendintele in materie de culori. Acestia au mentionat ca anumite culori similare au fost vazute la Gala Met si ca efectueaza o multime de studii de asociere intre culori si cuvinte. Programul Culoarea Anului se desfasoara de 25 de ani, iar prima culoare a fost Cerulean Blue, anuntata in 1999.

Culoarea anului 2024, Peach Fuzz – este o nuanta portocalie asemanatoare culorii serbetului. Nuanta calda a acestui an este total diferita de cea a anului trecut, Viva Magenta, care caracterizata de un rosu purpuriu, indraznet si dramatic. Peach Fuzz este ,,o nuanta plina de compasiune, care transmite o bunatate sincera’’, afirma Pantone despre culoarea anului 2024. Traim intr-o lume agitata, plina de tulburari si controverse, iar culoarea pastelata denota liniste si speranta pentru un viitor mai bun.

​ Laurie Pressman, vicepresedinte al Institutului de culoare Pantone, ne transmite faptul ca: ‘’Observam o atentie sporita asupra comunitatii si oamenilor din intreaga lume, reformularea modului in care isi doresc sa traiasca si evaluarea a ceea ce este important – acesta fiind dorinta de a fi aproape de cei pe care ii iubim. Culoarea este una a carei imbratisare calda si primitoare transmite un mesaj de compasiune si a carei sensibilitate aduce oamenii impreuna si imbogateste sufletul.’’

Mai jos sunt propunerile pe care le regasesti in colectiile noastre. Te asteptam atat online, cat si in locatiile fizice Rovere. Colegii nostri se vor bucura sa te poata ajuta si inspira pentru un interior de poveste!

Formele rotunde ale canapelei Bubble te invita la momente de relaxare in fiecare zi. Jocul dinamic al formei si culoarea calda evidentiaza structura inedita a acesteia, atragand atentia in cel mai frumos mod. Astfel, canapeaua modulara Bubble devine centrul unei conversatii, indiferent de camera in care alegeti sa o plasati. Canapeaua modulara Bubble are un aspect modern, primitor si un aspect inedit, care satisface nevoile multor interioare. Datorita materialelor de cea mai inalta calitate folosite la crearea sa, aceasta este extrem de moale si de confortabila. Tapiteria din material textil este completata de un spatar confortabil va permite sa va bucurati de relaxare pentru o lunga perioada de timp. Designul sau isi va gasi locul perfect atat in spatii moderne, cat si in amenajarile clasice. Elementele sale modulare pot fi combinate in functie de preferinte, dand astfel posibilitatea realizarii a numeroase solutii de amenajare.

Sezutul canapelei liniare Serena este conceput pentru a oferi un confort de neegalat datorita spumei poliuretanice de inalta rezistenta, oferind suport optim, mentinandu-si forma in timp. Sezutul ferm si durabil al canapelei Serena ofera momente incomparabile de relaxare pe tot parcursul intregii seri pe care o petreci cu familia sau cu cei dragi. Robustetea structurii canapelei este asigurata de utilizarea lemnului masiv, iar sezutul este sustinut de curele elastice incrucisate. Aceste curele asigura, de asemenea, o distributie uniforma a greutatii, eliminandu-se astfel orice risc de deformare.

 

Canapeaua liniara Estasi Elio Pale Pink este prevazuta cu trei locuri are un stil modern, dar atemporal, fiind potrivita chiar si in cazul unui decor existent. Canapeaua Natuzzi Editions are brate evazate, detalii din piele si picioare inguste din lemn. Indiferent de stilul de amenajare prezent in locuinta, canapeaua liniara Estasi va fi centrul atentiei din zona de living a casei tale.

 

 

 

Canapeaua Asti Dirty Rouge este propunerea perfecta pentru camera de zi, dormitor sau birou. Se distinge prin confort remarcabil si elegnta atemporala. Este ideala pentru amenajari clasice, dar si modern, fiind o piesa de mobilier care infrumuseteaza orice interior. Utilizarea materialelor de inalta calitate si atentia la detalii reprezinta o garantie a calitatii si a folosirii ei pe termen lung, iar culoarea calda o face complementul perfect pentru orice incapere.

 

 

 

Fotoliul Egon Eros Peach este o aparitie eleganta in orice locuinta si nu face compromisuri in cee ace priveste confortul. Detaliile speciale adaugate pe margini adauga eleganta designului italian. Forma sa contemporana se potriveste unui interior influentat de elementele moderne care au facut posibila realizarea acestui fotoliu frumos.

 

 

 

Covorul Eiffel reproduce arhitectura metalica cu o grafica discrete. Liniile curbate lasa loc formelor geometrice creand un aspect estetic echilibrat, iar culorile calde se vor potrivi perfect cu o varietate de accesorii, decoratiuni sau alte piese de mobilier existente in incaperea pe care doresti sa o infrumusetezi. Covorul Eiffel este fabricat la masina si este realizat din fibre sintetice (poliester si polipropilena), dar cu o prelucrare speciala si ultra-rezistenta care da efectul de lucrat manual.

 

 

 

Canapeaua liniara Alexa Matiss Peach are doua locuri si a fost conceputa pentru a avea confortul unui pat si forma unei canapele potrivita pentru camera de zi. Pernele pot fi asezate oricum doresti si deschide o lume de posibilitati in care aceasta canapea realizata in Italia poate fi folosita ca o canapea sau un pat pentru orele de peste zi in care simti sa te odihnesti mai mult.

 

 

 

Iconic, clasic si cu un aspect estetic deosebit, acesta este Taburetul Cork Small Maletto Peach, care face parte din colectia Cork - creata de Furninova Italia. Poate fi folosit ca un scaun suplimentar pentru canapele sau mesele de dining.

 

 

 

Canapeaua de colt Grande Double Day Eros Peach este caracterizata de confort si de relaxare deplina. Cu o adancime generoasa a sezutului si un aspect uimitor, aceasta canapea realizata in Italia este pur si simplu fermecatoare. Combinatia sa unica de de spuma cu memorie si perne umplute cu pene fac din confortul sau o experienta unica de fiecare data cand doresti sa o folosesti. Si, promitem, odata ce te asezi, nu vei mai dori sa pleci.

 

 

 

Covorul Furbo Rose combina o grafica atent gandita cu o paleta de nuante calde, exprimand atat elemente indrazneste, cat si minimaliste. Este fabricat dintr-un amestec moale si stralucitor de lana (90%) si vascoza (10%). Culorile si compozitia se imbunatatesc odata cu trecerea timpului. Il regasesti pe site-ul nostru in varianta customizabila, respectiv in trei variante de dimensiuni.

 

 

Speram ca te-am incantat cu sugestiile noastre, acum, la inceput de an. Dorim sa iti multumim pentru ca ne-ai fost alaturi inca un an si speram ca si in 2024 sa aducem in casa ta caldura unui camin primitor.