Modele creative, o multitudine de texturi, culori si materiale, aici ne referim la tapet: accesoriul care are avantajul unic de a schimba aspectul intregii locuinte.

In trecut, tapetul era considerat o solutie de amenajere demodata si total nepractica pentru ca favoriza aparitia si dezvoltarea mucegaiurilor. Astazi, tapetul a revenit in actualitate, pe piata existand modele pentru toate gusturile si pentru fiecare buget.

Noile tehnologii de productie au facut posibile inclusiv variantele de tapet pentru baie si bucatarie, rezistente la umezeala si schimbarile bruste de temperatura, iar vestea buna este ca producatorii acorda atentie impactului ecologic al produsului, astazi existand si optiunea de a cumpara inclusiv tapet eco-friendly.

Printre avantajele aduse de tapet ca idee de amenajere a peretilor, putem enumera urmatoarele calitati:

 

-  Modalitate rapida de finisare;

 

-  Poate fi aplicat pe orice tip de material;

 

-  Ofera luminozitate si spatiu, corectand optic incaperea prin culori si texturi;

 

-  Este foarte usor de intretinut si curatat;

 

-  Durata de viata a tapetului este, in general, de peste 10 ani;

 

-  Este, de asemenea, usor de inlocuit, nelasand urme.

 

Atunci cand vrei sa schimbi aspectul si atmosfera din locuinta, dar nu vrei sa transformi casa intr-un santier, tapetul este solutia ideala. Totusi, pentru a obtine cel mai bun efect, trebuie sa iei in calcul cativa factori importanti, precum stilul camerelor, luminozitatea si designul acestora. Alegerea unui tapet care sa se potriveasca fiecarei camere este o decizie care trebuie bine analizata. Odata ales, imprimeul va fi prezent pe peretii camerei o perioada lunga de timp si, desigur, iti doresti ca acesta sa ofere armonia pe care ai visat-o.

 

Tapet personalizat Fantasia WP502

 

Daca incaperea este mica, opteaza pentru modele cat mai delicate si simple, daca alegi tapet cu imprimeuri de mari dimensiuni, vei aglomera vizual spatiul, iar rezultatul va fi departe de cel visat. Un tapet mare va fi segmentat in mod repetat, iar efectul nu va mai fi cel pe care l-ai asteptat si proiectat. Ca recomandare, pentru incaperile mici, se poate alege un tapet cu reflexe metalice. Acesta va reflecta lumina, dand senzatia de spatiu mai mare.

 

Tapet personalizat Fantasia WP515

 

Tapetul cu linii verticale este indicat pentru camerele cu plafon jos, dand senzatia de alungire a peretilor si incaperile par mai inalte. Si in cazul liniilor orizontale, se va crea un efect optic de marire a unui spatiu mic. Pentru un spatiu larg, posibilitatile de decorare sunt numeroase. Aici, poti alege tapet in culori mai stridente, cum ar fi portocaliu, mov sau cu diverse motive geometrice.

 

Tapet personalizat Fantasia WP516

 

Tapetul din fibre netesute este confectionat dintr-un material suport special, din fibre netesute, procesul de montaj fiind simplificat, iar adezivul se aplica doar pe perete. Avantajele sunt ca suportul special lasa peretele sa respire, reducand riscul de condens sau mucegai, tapetul ramane stabil dupa aplicare, fara a se intinde, strange sau lasa goluri (bule). Tapetul nu formeaza goluri la aplicare, se indeparteaza foarte usor, nu este nevoie sa fie umezit si nu lasa reziduuri pe perete.

 

Tapet personalizat Trame WP404

 

Tapetul pe suport de hartie este fabricat din doua straturi: baza din hartie si stratul superior imprimat, care poate fi: hartie, spuma vinilica, PVC sau fibre textile. Acest tip de tapet este des intalnit, are o durabilitate medie si este accesibil.

Tapet Lamborghini Z90034

 

Alegerea tapetului se face, in primul rand, in functie de dimensiunea camerei. Astfel, vei alege un tapet luminos, monocromatic, cu model discret sau cu dungi verticale, pentru incaperile mici. Conteaza foarte mult dimensiunile incaperii pentru care alegi tapetul. Pe langa acest aspect, iti vei indrepta atentia si asupra tipului de lumina de care beneficiaza camera. Daca iti doresti sa decorezi o incapere mai mica, iti recomandam sa alegi un tapet cat mai simplu si in culori deschise.

 

Tapet personalizat Fantasia WP513

 

Pentru ca livingurile sunt camerele cu dimensiunile cele mai generoase si luminoase, vei putea alege orice model de tapet living pentru decorare. Culorile si modelele vor fi influentate de stilul pe care ti-l doresti, dar si de elementele din incapere pe care vrei sa le scoti in evidenta: mobila, decoratiuni sau covor. Pentru dormitor, este recomandat un model cat mai simplu si mai deschis, dar, in acelasi timp, elegant. Poti aplica un tapet pentru dormitor cu imprimeu inspirat din natura, care sa redea elemente precum modele florale, copaci, animale sau pasari.

 

Tapet personalizat Fantasia WP512

 

Totodata, vei opta pentru un anumit tip de tapet tinand cont si de camera pe care doresti sa o amenajezi. De pilda, te vei orienta catre cel lavabil, pentru bai si bucatarii.  Alte criterii care te vor ghida pentru achizitionarea tapetului potrivit sunt: stilul camerei (modern sau clasic), cat de luminoasa este incaperea, mobilierul folosit, decoratiunile si, evident, preferintele tale.

 

Tapet Resource 369153

 

Amenajarea corecta a peretilor presupune gasirea unor solutii practice, dar si cu valoare estetica, pentru ca locuinta ta sa fie functionala si, in acelasi timp, sa arate impecabil.

 

Tapet personalizat Fantasia WP507

 

Disponibil intr-o varietate mare de modele si texturi, tapetul existent in gama noastra de produse este una dintre cele mai apreciate metode pe care clientii nostri le prefera atunci cand vine vorba despre reamenajarea peretilor intr-un stil deosebit.