Exista o multime de motive pe care le  putem enumera atunci cand vine vorba despre prezenta unui covor in living room, dormitor, hol sau oricare alta incapere careia doresti sa ii aduci o nota decorativa in plus. Covoarele au puterea de a defini spatiile si, in multe dintre situatii, avantajul unic de a crea o imagine asemanatoare unei opere de arta. Covorul este elementul care leaga la nivel de design si cromatic intreagul aspect al unui spatiu.

Colectia noastra de covoare prezinta culori neutre moderne, modele traditionale si artistice. Nu exista nimic mai reconfortant ca finetea, caldura si variantele multicolore pe care covoarele le aduc intr-o camera. Covorul Marocco Multi te poarta in minunata lume orientala, acolo unde colorile sunt parte integranta in fiecare spatiu. Daca vrei sa adaugi un strop de stralucire camerei tale, Covorul Luce Gold completeaza perfect stilul minimalist al camerei tale.

 

 

Covor Marocco Multi

 

 

Covoarele moderne aduc un plus de culoare camerei, poarta amprenta personalitatii fiecaruia dintre noi si contribuie la estetica generala a incaperii. Covorul Mad Men Fahrenheit New York Fall este exemplul perfect, care se incadreaza ideal intr-un spatiu cu accente contemporane si un stil avangardist.

 

 

Covor Mad Men Fahrenheit New York Fall

 

 

1. Tema generala

 

Piesa principala, cea care poate completa incaperea intr-un mod armonios si placut, consta in alegerea unui covor fin. Pentru a reintregi decorul existent dintr-o camera, putem, de exemplu, sa alegem un covor uni sau unul cu detalii subtile si discrete. Este esential sa stii ce material de covor este cel mai bun pentru spatiul tau; Covorul Trendy Shiny Cipria subliniaza discret detaliile mobilierului tau, iar culoarea pastelata aduce luminozitate camerei tale.

Fiecare dintre noi cauta modele de covoare frumoase, iar cand vine vorba despre alegerea unui covor in mediul online sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tinem cont. Intai de toate, decizia de a cumpara produsul trebuie sa fie aiba loc dupa efectuarea masuratorilor incaperii si, totodata, este important sa iei in considerare modul in care va fi folosit un spatiu, ce fel de trafic va avea incaperea si cat de mult confort iti doresti.

 

 

Covor Trendy Shiny Cipria

 

 

2. Stilul de viata

 

Tipul covorului pe care il alegem este in mod natural influentat de stilul de viata, de activitatile pe care le intreprindem sau de timpul efectiv pe care il petrecem in locuinta.

 

 

Covor Brilliant Grey

 

 

Cel mai frecvent material folosit pentru covoare este lana, apreciata pentru durabilitatea si moliciunea sa, cu proprietati excelente de izolare si o buna rezistenta. Acest covor poate fi asezat in camere de zi sau in zone cu trafic intens.  Poti opta, de exemplu, pentru un Covor decorativ Brilliant Grey, lucrat manual, cu design modern.  Covorul vine in trei culori si dimensiuni diferite, fiind potrivit pentru aproape orice camera. Cel mai utilizat covor cu tesatura plata este cel din bumbac datorita accesibilitatii si a usurintei cu care poate fi curatat. Locurile potrivite pentru un astfel de covor sunt, in general, bucatariile sau camerele pentru copii. Un covor fin si matasos este potrivit, mai degraba, dormitoarelor sau zonelor mai putin frecventate.

 

 

Covor Atlantic Streaks Sea Bright Sunny

 

 

3. Amplasarea si utilizarea

 

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le intalnim atunci cand vine vorba despre alegerea unui covor este legata de dimensiunea acestuia. In timp ce decizia finala este redusa la suprafata camerei tale si, desigur, la gusturile personale, mai jos sunt cateva sfaturi despre alegerea unui covor potrivit pentru tine.

In general, un covor cu dimensiuni reduse poate face o camera sa para mai mica, astfel incat mobilierul din jur sa fie disproportionat de mare. Atunci cand alegi un covor mic, tine cont de suprafata camerei - scopul principal este de a completa si de a crea un echilibru armonios intregii incaperi.

Inainte de a cumpara un covor, trebuie sa ai o idee clara unde il vei plasa. Covorul pentru o camera cu trafic intens va fi intotdeuna diferit de cel din camera de zi. Prin urmare, puteti alege un covor din bumbac, fiind usor de curatat si accesibil. Cel mai potrivit covor pentru living room este cel fabricat din lana datorita, in principal, durabilitatii acestuia.

Daca esti in cautarea unui covor elegant, pielea sau matasea sunt optiuni excelente. Cu motivele sale delicate, asemanatoare unei picturi, Covorul Sicily Eldora Black este modelul pe care ti-l recomandam pentru spatii precum un living room, in timp ce Covorul Mumbai Chenille este potrivit unei camere cu dimensiuni mai mici sau, de ce nu, unui spatiu de birou cu accent minimalist.

 

Covor Sicily Eldora BlackCovor Mumbai Chenille 200x300 cmCovor Alyssa Patchwork Black 160x230

 

 

Datorita tesaturilor plate si a texturii lor covoarele din fibre naturale sunt alegerea ideala pentru a adauga un aspect deosebit locuintei tale sau casei de vacanta. Covorul Alyssa Patchwork Black are tesatura din fibra nautica, fiind lucrat manual de catre mesteri ale caror abilitati s-au transmis de generatii.

 

4. Ingrijirea

 

Toate covoarele au nevoie de un anumit grad de ingrijire. In functie de material, covoarele au nevoie de o curatare profesionala o data pe an. Astfel, tipul si frecventa curatarii pe care o preferi sunt aspecte de luat in alegerea unui covor. Exista, totusi, cativa factori care fac necesara curatarea covoarelor mai des decat o data pe an. Putem mentiona aici doua dintre ele, si anume: copiii si animalele de companie. In acest caz, expertii recomanda o curatare in profunzime la fiecare sase luni. Intretinerea unui covor din lana este minima, deoarece materialul este in mod natural rezistent la pete datorita uleiurilor naturale folosite care impiedica murdaria sa adere in profunzimea firelor, fiind o alegere practica pentru zonele cu trafic intens.

 

5. Costul

 

Covoarele sunt elementele care pot infrumuseta orice decor si pot face o camera sa prinda viata, insa achizitiile sunt mereu dictate de un anumit buget. Modelele de covoare oferite de Rovere fac parte dintr-o gama variata si ai libertatea de a alege dintr-o plaja larga de produse. Ca in majoritatea cazurilor, cea mai sigura este investitia intr-un covor de calitate, care dainuie in timp.

Fie ca iti doresti sa reamenajezi zona de zi sau sa iti decorezi noua locuinta in care te pregatesti sa te muti, covoarele pot fi piesa de rezistenta pentru orice spatiu.

Covoarele completeaza locuinta in cel mai frumos mod si, totodata, ne conecteaza la spatiul in care ne petrecem timpul. Fie ca este vorba despre camera de zi, dormitor, bucatarie sau birou, acestora si nu numai, le putem adauga un element de confort in plus, pentru dimineti senine si seri relaxante petrecute alaturi cei dragi noua.

Lasa-te inspirat de selectia Rovere de covoare clasice, moderne, vintage sau fusion, descopera frumusetea celor mai variate modele si bucura-te de efectul aparte adus de covoarele noastre!