Doresti sa amenajezi sau sa reorganizezi camera de zi? In acest articol iti vom vorbi despre biblioteci si sisteme pentru living, dar si despre solutii moderne de organizare a spatiului din locuinta ta.

Fara indoiala, livingul este un loc pe care cu totii ne dorim sa il scoatem in evidenta, fiind spatiul cel mai frecventat atat de cei care locuiesc in casa, cat si de invitati. Si nu exageram cand spunem ca livingul este ca o carte de vizita a casei noastre, motiv pentru care acordam foarte multa importanta mobilierului pe care il alegem. Modul de a face din living room un loc primitor si personal este de a-l pune in evidenta cu piese de mobilier speciale, dupa concepte unice si acordand cea mai mare atentie detaliilor. Daca esti in cautare de inspiratie pentru biblioteci si sisteme de living, mai departe iti prezentam propunerile noastre de mobilier modern si sofisticat.

Un living modern se caracterizeaza prin linii simple si finisaje neutre. Creeaza un mediu minimal, dar fascineaza tocmai prin unicitatea lor. Constrastele finisajelor, formele geometrice ale bibliotecilor si ale sistemelor de living fac parte din stilul contemporan.

Daca iti place sa citesti, cu siguranta iti va placea sa te bucuri si sa evidentiezi cartile atat de pretioase pentru tine, iar biblioteca este locul ideal pentru a le pune in valoare. Toti marii pasionati de lectura viseaza la o compozitie mare de perete pentru a crea o biblioteca personala. Daca ai spatiul necesar, in continuare iti recomandam cateva biblioteci cu care ai putea mobila camera de zi. Sigur, in colectiile noastre exista o multitudine de variante in cazul in care iti doresti sa optimizezi incaperea. Rafturile nu sunt folosite doar pentru aranjarea cartilor, ci si pentru a pune in evidenta accesorii la moda, obiecte de design si elemente personale cu valoare emotionala.

In vederea alegerii unei biblioteci, poti decide dintre formele asimetrice, avangardiste sau liniare – care se vor adapta cu succes spatiilor amenajate in stil contemporan, modern, industrial sau vintage. Forma cea mai potrivita pentru un mobilier modern este cea liniara. Bibliotecile cu compartimente patrate sau dreptunghiulare, formate din rafturi drepte sunt cele mai indicate solutii pentru zona de living.

Este important sa calculezi lungimea si sa acorzi atentie adancimii compartimentelor, astfel incat sa fie o completare functionala si corespunzatoare. Rafturile trebuie sa aiba o adancime de 30-35 cm si o inaltime de 30 cm pentru depozitarea cartilor cu dimensiuni standard. Biblioteca A115 este una dintre optiunile potrivite. Cu peste 4 metri lungime, aceasta este perfecta pentru decorarea intregului perete din living room, rafturile deschise avand toate aceeasi dimensiune. Daca, pe de alta parte, intentionezi sa folosesti o biblioteca pentru a expune accesorii mai mici, poti alege si un model cu carcase mai mici.

 

Biblioteca A115

 

Biblioteca A118 include rafturi dreptunghiulare deschise si ofera spatiul perfect pentru carti sau mici elemente decorative. In schimb, compartimentele cu usile deschise sunt ideale pentru depozitarea articolelor cu dimensiuni mai mari. In centrul bibliotecii se afla un compartiment pentru TV, iar rafturile aflate in partea  de jos pot deveni locul pentru depozitarea diferitelor gadgeturi.

 

Biblioteca A118

 

Sistemele de living in forma cubica sunt prevazute cu aceleasi dimensiuni, devenind astfel locul perfect pentru amplasarea decoratiunilor. Rafturile de acest tip sunt de obicei introduse in cadrul unei astfel de compozitii, alternand cu alte forme, precum cele dreptunghiulare. Biblioteca A086 are mai multe tipuri de rafturi unite pentru a crea un sistem de living special pentru camera de zi. Baza are finisaj opac, iar rafturile albe aduc intregului spatiu de amenajare un ambient fascinant.

 

Biblioteca A086

 

Alegerea versiunii suspendate de biblioteci sau sisteme de living este cea mai practica solutie pentru camera de zi. Ai putea alege un astfel de model din motive de functionalitate si pentru a optimiza spatiul cat mai eficient. Rafturile se fixeaza direct pe perete cu ajutorul consolelor si sistemelor de sustinere. Biblioteca A121 este realizata din stejar si are accente din metal. Intreaga structura se desprinde de la sol, iar rafturile dreptunghiulare si cubice iti permit sa evidentiezi, de exemplu, cele mai frumoase articole decorative sau diverse obiecte primite drept cadou din partea celor dragi si apropiati tie. Centrul bibliotecii este conceput pentru TV si poate fi fixat pe partea din spate a bibliotecii sau asezat cu baza pe compartimentele din partea de jos.

 

Biblioteca A121

 

Biblioteca A102 aduce un stil sic, geometric unui camin contemporan. Structura acesteia permite trecerea luminii, putand fi folosita inclusiv ca un separator de camera. De obicei, modele cu rafturi deschise sunt autoportante, practice si nu necesita fixare suplimentara. Este prevazuta cu cinci rafturi, iar datorita designului simplu si foarte minimalist, locuinta ta va capata un aspect atemporal. Atentia incredibila la detalii si utilizarea materialelor de cea mai buna calitate asigura longevitatea.

 

Biblioteca A102

 

Stilul industrial este una dintre cele mai fascinante tendinte pentru mobilarea spatiilor deschise. Acesta este inspirat de unele fabrici americane care au fost folosite ulterior de catre localnici. Datorita prezentei stalpilor din beton, grinzilor din lemn si a conductelor pozitionate la vedere, amenajarile in stil industrial fac parte si astazi din ambientele contemporane. Cum poti evidentia rigoarea si atmosfera stilului industrial? De exemplu, prin alegerea de culori inchise, cum ar fi negru si gri inchis. Biblioteca A119, cu finisaj antracit mat este o solutie eleganta pentru organizarea livingului industrial.

 

Biblioteca A119

 

Aceasta este extrem de functionala datorita compartimentelor disponibile si a posibilitatii de a folosi usa pliabila aflata in centru ca o consola sau un mic birou.

 

Biblioteca living multifunctionala

 

Mobilierul de living A104 este alegerea excelenta pentru un living in stil contemporan. Datorita rafturilor si compartimentelor spatioase, poti depozita cu usurinta o gama larga de articole. Finisajele contrastante creeaza un aspect inedit incaperii. Luminile optionale integrate aduc un plus de atractivitate intregului ambient.

 

Mobilierul de living A104

 

Liniile simple si minimalismul sunt preferatele unui living room modern. Mobilierul de living A123 este una dintre cele mai inspirate si esentiale alegeri cu care poti completa camera de zi. Structura acesteia ofera o suprafata de sustinere pentru televizor si rafturi pentru depozitarea cartilor si accesoriilor pentru locuinta.

 

Mobilierul de living A123

 

Amenajarea unui living room mai spatios poate deveni o provocare – atunci cand ai o camera mare intampini riscul sa obtii o incapere goala si rece. Cel mai bun mod de a mobila o camera de zi mare este sa o amenajezi cu o biblioteca cu dimensiuni generoase sau un sistem de living modular. Alegand o astfel de compozitie, ambientul mansardei sau livingului tau spatios va fi inedit. Biblioteca devine o completare inevitabila pentru amenajarea locuintei tale: rafturile iti permit sa pui in valoare carti sau enciclopedii. Nu lipsesc nici compartimentele cu usi pentru a pastra diverse accesorii functionale, dar si rafturi joase pentru asezarea televizorului. O biblioteca modulara iti permite sa creezi un ambient unic, potrivit nevoilor tale. O idee geniala de a personaliza livingul, dar si alte incaperi din casa este determinata de caracteristica principala a acestor biblioteci - prezenta corpurilor care pot fi imbinate sau distantate, pentru a crea un ambient cu personalitate.

Livingul poate fi considerat spatiul din locuinta noastra care devine un martor al intereselor si pasiunilor noastre, care intr-un anumit sens spune cine suntem. In functie de stilul de mobilier ales, de amplasarea pieselor in locuinta si de accesoriile adaugate, putem realiza un concept stilistic bine definit, iar biblioteca este o completare care cu siguranta nu poate lipsi din interiorul niciunei locuinte. Sistemele de living din colectiile noastre reusesc sa se incadreze in orice tip de mediu si stil, datorita varietatii mari de modele, linii si finisaje disponibile. Pentru a-ti crea livingul perfect, te asteptam si pe tine sa descoperi frumusetea si autenticitatea sistemelor noastre de biblioteci.